Skip to content

Initiatieven voor Huize den Deijl

3 februari 20172 minute read

Wassenaar – Twee plannen voor herontwikkeling van Huize Den Deijl worden besproken in de Wassenaarse politiek. De initiatiefnemers hebben hun plannen eerder gepresenteerd aan de leden van de raadscommissie Ruimte & Economie.

In de plannen maken de huidige panden Huize Den Deijl en het Huisje Hè Hè plaats voor nieuwbouw. Het plan ‘Den Nieuwe Deijl’, ingediend door Leon van Reisen, realiseert op de plek van de bestaande locatie een gebouw met appartementen en een maatschappelijke voorziening. ‘De 3 Zusjes’ is een plan van de Oudendal Groep. Dit initiatief gaat uit van een totaalontwikkeling waarbij ook de voormalige Mercedesgarage aan de Rijksstraatweg wordt betrokken. Hiervoor moet het bestemmingplan worden aangepast. Beide initiatiefnemers kunnen als eigenaar en ontwikkelaar de locatie Den Deijl de gewenste ‘Wassenaarwaardige entree’ geven.

Op 6 februari bespreken de leden van de raadscommissie Ruimte & Economie de plannen. Hierbij krijgen zij gelegenheid hun wensen en bedenkingen te uiten. De volgende stap is dat het college van B&W zijn voorkeur uitspreekt zodat een plan verder kan worden uitgewerkt.

Omwonenden aan de Lange Kerkdam en de Rijksstraatweg hebben de plannen te zien gekregen. Eén van de voorwaarden voor de koop/realisatie overeenkomst is dat de buren worden betrokken bij de herontwikkeling van Huize Den Deijl.

Kijk voor meer informatie over de herontwikkeling van Huize Den Deijl op www.wassenaar.nl/dendeijl

Tags

GemeenteHuize Den DeijlWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top