Blauw-Zwart boekt simpele zege

30 januari 20173 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart heeft de eerste competitiewedstrijd in 2017 eenvoudig in winst om weten te zetten. Het matige Oosterheem werd met 4-1 aan de kant geschoven zonder dat de Blauwen daar hun beste voetbal voor nodig hadden.

Omdat het hoofdveld nog niet geheel vorstvrij was, werd uitgeweken naar het kunstgras. Na een kwartier vertraging, de scheidsrechter was niet tevreden over de kleur kousen van de bezoekers, werd de door LJ Sport geschonken bal aan het rollen gebracht. De Lagerberg Verhuisgroepforrmatie liet direct zien wat de bedoeling was: de tegenstander onder druk zetten en snel de wedstrijd beslissen. Dat had al in de 7e minuut succes, al was daar de hulp van de Oosterheemse doelman voor nodig. Die plaatste de bal nauwkeurig in de voeten van de voor hem staande Kim Theil en die wist wel raad met dut buitenkansje (1-0). In een poging om zijn fout te herstellen blesseerde de sluitpost zich zodanig dat hij zich door de 46 jarige reservekeeper Dennis de Vries moest laten vervangen.

Blauw-Zwart liet zich door het blessureoponthoud niet van de wijs brengen en bleef de aanval zoeken. Dat het echter ook attent moest zijn op de schaarse tegenstoten bleek in de 25e minuut, toen bij een ongevaarlijk ogende counter een domme overtreding gemaakt werd waardoor scheidsrechter Nugteren niets anders kon doen dan naar de penaltystip te wijzen. Het vonnis werd zonder mededogen voltrokken waardoor er een onverwachte en onnodige 1-1 op het scorebord kwam te staan. Lang bleef dat niet zo, want na een prachtige, snelle combinatie door het hart van de Zoetermeerse verdediging was het wederom Kim die met een mooi schot de Blauwen weer aan de leiding bracht: 2-1. Een paar minuten later werd de wedstrijd voortijdig beslist door Iliass Assaban die zijn snelheid goed uitbuitte en met een droge schuiver de 3-1 binnen prikte.

Over de tweede helft valt niet veel te vertellen. Oosterheem was niet bij machte om gevaar te stichten en Blauw-Zwar geloofde het verder wel.
Vermeldenswaardig is nog wel dat Adrian Koziel zijn doelpuntje mee pakte (4-1) en de triowissel die trainer Jos van der Helm deed: Illias, Adrian en Raymond Vosse er uit en Guy van Vliet, Dario Ditmar en Maarten Hoogduijn er in.

De komende weken krijgt de Lagerberg Verhuisgroepbrigade een paar lastige uitwedstrijden voor de kiezen. Op 4 februari tegen het op de 3e plaats staande Leiden en op 11 februari tegen nummer 4 Van Nispen. Mochten de Blauwen met de volle winst deze wedstrijden afsluiten, dan ziet de toekomst er zonnig uit.