Skip to content

WZK-C1 begint met winst na de winterstop

16 januari 20173 minute read

Wassenaar – Afgelopen zondag 15 januari mochten de jongens C1 van WZK na een welkome pauze van een maand weer aan de bak voor de returnwedstrijd tegen de Plas uit Nieuwkoop in het eigen Sterrenbad. Aan het begin van het seizoen wist WZK verrassend te winnen van dit team, wat fysiek toch heel wat sterker oogde dan dat het in het water kon laten zien. Hoe het nu zou gaan, dat was toch weer afwachten. De heren waren goed voorbereid en hadden de vrijdag ervoor nog een pittige training gehad, voorafgegaan door een tactische training. Eens kijken of het geleerde ook in praktijk kon worden gebracht! Veel ouders en bekenden zaten op de tribune en kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld.

Vanaf het begin van de wedstrijd wist WZK veel kansen te creëren en de spelers lieten daarmee duidelijk zien wat ze opgestoken hadden. Helaas lukte het scoren niet zo best en keer op keer ging de bal op de paal, lat, naast of over. De Plas wist twee keer doel te treffen, zij waren het die uit kleine kansen wisten te scoren. Gelukkig wist WZK nog te scoren tegen het eind van het eerste partje: 1-2.

In de tweede periode ging WZK weer op zoek naar goals maar het wilde maar niet lukken, hoewel de opbouw wel heel goed liep. Helaas profiteerde de Plas weer met een tegenval en doelpunt. Een strafworp voor WZK wilde ook al niet in het net. Aan het eind van het tweede partje lukte dit wel: 2-3.

In het derde partje was het zaak om niet verder achterop te raken en de kansen die WZK zo goed wist te creëren ook te verzilveren. Vastberaden ging het team weer aan de slag en nu lukte het scoren wel. Mar liefsfst 4 x werd er dit part gescoord, terwijl de tegenpartij dit 2 x lukte. Zo werd de achterstand omgezet in een knappe voorsprong: 6-5!

Het laatste partje was erg spannend maar WZK ging rustig verder wist veel kansen van de Plas te dwarsbomen. Er werd scherp verdedigd en WZK wist op die manier steeds opnieuw in balbezit te komen om weer richting het doel van de tegenpartij te sprinten. Het werd 7-5 en daarna 7-6 en met nog 30 seconden voor het einde werd het 8-6 voor WZK, een welverdiende overwinning!

Lijkt het je ook iets (voor je zoon of dochter) om deze tactische, snelle en mooie sport te beoefenen? Kom dan op dinsdag en/of vrijdag bij WZK vrijblijvend meetrainen. Voor meer informatie kijk op www.WZK.nl/waterpolo.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top