Blauw-Zwart wint overtuigend eenzijdig duel

12 december 20162 minute read

Wassenaar – Toch nog een aardige hoeveelheid Blauw-Zwart supporters togen naar Roelofarendsveen om hun helden de strijd te zien aanbinden tegen het op de laatste plaats bivakkerende WVC. Het werd een ongelijke strijd, het wachten was wanneer en met welk doelpuntenverschil de ploeg van Blauw-Zwart hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep de wedstrijd in haar voordeel zou gaan beslissen op deze sombere, natte zaterdagnamiddag.

De geparkeerde bus, zoals dat tegenwoordig heet, voor het WVC doel hield toch nog 15 minuten stand voordat Wilmar van der Ham met een streep van ruim buiten de 16 de eerste goal liet aantekenen: 0-1. Heel af en toe ontworstelde WVC zich van het Blauw-Zwarte juk en bereikte dan ook nog sporadisch Blauw-Zwart keeper Mike van Zonneveld. Maar uiteindelijk is er dan toch geen houden meer aan, na weer 15 minuten pakte Maarten Hoogduijn zijn kans en scoorde beheerst in de benedenhoek 0-2. Al snel gevolgd door een voorzet op maat van Ilias Assabban op het hoofd van Adrian Koziel, die de 0-3 liet aantekenen. Vlak voor rust pakte Ilias zijn doelpuntje mee en scoorde 0-4. De 0-5 kwam op het conto van wederom Maarten, die de bal droog en laag in de hoek van het doel van WVC schoof.

Direct na de rust kwamen voor Blauw-Zwart Dunke Lagerberg in het veld voor Raymond Vosse en Stefano Timmers voor Luc van Zelst. Er valt over de tweede helft niet veel anders meer te vertellen dan reeds is vermeld. Anders dan dat Adrian een penalty verzilverde vanwege een overtreding binnen de 16 op hemzelf (0-6) en Bas een buitenspel doelpunt maakte die dus werd afgekeurd. De enige keer dat Blauw-Zwart doelman Mike in de problemen kwam was een aanval richting zijn doel en het schot zeer effectvol van richting werd veranderd, waardoor de bal in een onnatuurlijk boog over hem heen krulde 1-6, zodat de WVC eer gered was. Vlak daarna snel gevolgd door een effectvol doelpunt van Ilias 1-7. In de laatste minuut kreeg Bas toch nog loon naar werken, met een laag en hard diagonaal schot bepaalde hij de eindstand op 1-8. Omdat de topper in de 4e klasse A Leiden – Oegstgeest in 2-2 eindigen, schurken nu de 3 topteams erg dicht tegen elkaar: 1. Oegstgeest 34punten, 2. Blauw-Zwart 32 punten en 3. Van Nispen 31punten, de laatste met 1 wedstrijd minder gespeeld. Dit was de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Alle verslaggevers wensen u hele goede feestdagen en een prachtig, gezond 2017 toe.