Blauw-Zwart scoort te weinig

7 november 20163 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag voegde Blauw-Zwart weer 3 punten aan zijn totaal toe. Het sympathieke Football Factory uit Leiden werd met 2-0 verslagen, maar gemakkelijk ging dat niet. Met name in de eerste helft miste de Lagerberg Verhuisgroep formatie te veel kansen, waardoor het lange tijd een echte wedstrijd bleef.

Vanaf de aftrap trokken de Blauwen ten aanval. Vooral Maarten Hoogduijn was in de beginfase actief doelgericht, wat resulteerde in een schot net over het doel. Het wekte dan ook geen verbazing dat het deze speler was die een briljante steekpass van Kim Theil op waarde wist te schatten en de door Bella Services BV geschonken bal tegen de touwen knalde. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want het was pas de 12e minuut, dus dat beloofde nog wel een aantal doelpunten. Dat viel echter tegen, want de Schulpweibewoners hadden het vizier niet bepaald op scherp staan. De aanvallen waren af en toe oogstrelend, waarbij de spelers de bal veelal maar één keer beroerden, maar de afwerking liet te wensen over. In de 20e minuut leek het dan toch 2-0 te worden, maar Wilmar van der Ham schoot de bal net iets te zacht in, waardoor er op de doellijn redding gebracht kon worden. Zo brak de rust met een magere 1-0 voorsprong aan, waar 3 of 4 doelpunten zeker mogelijk waren geweest.

De 2e helft gaf een beeld dat al vaker dit seizoen te zien is geweest. Een zeer goede eerste helft, gevolgd door een matig tot slecht 2e bedrijf. Blauw-Zwart trok zich steeds dieper op eigen helft terug, waardoor Football Factory ogenschijnlijk de sterkere ploeg was. Gelukkig hadden de Leidenaren weinig stootkracht en fantasie in de aanval, zodat keeper Mike van Zonneveld niet echt in de problemen kwam. Ondanks het matige spel van de Lagerberg Verhuisgroep brigade creëerden ze toch de beste mogelijkheden, maar het euvel van voor de rust bleef zich herhalen: de bal ging er niet in. Zo bleven de toeschouwers in spanning zitten, want hoewel Football Factory zoals gezegd niet echt gevaarlijk werd, kenners weten dat de bal maar één keer verkeerd (of uit Leids perspectief gezien: goed) hoeft te vallen en het is vissen geblazen. Gelukkig bleef dit doemscenario de Blauwen bespaard en de opluchting was groot toen Adrian Koziel vlak voor tijd uit een hoekschop de verlossende 2-0 binnen kopte. De drie punten waren binnen en de 2e plaats werd, mede doordat koploper Oegstgeest met 3-1 van FC Rijnland won, gehandhaafd.

Volgende week speelt Blauw-Zwart de uitwedstijd tegen KSD-Marine, een ploeg die de fysieke strijd als handelskenmerk heeft. De mannen van Jos van der Helm kunnen dus hun borst nat maken!