Blauw-Zwart wint matige derby

3 oktober 20163 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart heeft in een niet al te beste wedstrijd dorpsgenoot sv Wassenaar met een 3-0 nederlaag richting Kerkehout terug gestuurd. Nadat pupil van de week Lizzy van der Ham bij de aftrap de Blauwen op een virtuele voorsprong had gezet duurde het tot de laatste seconde van de eerste helft voordat Kim Theil dat in de reële wereld deed.

Het eerste memorabele moment in de wedstrijd vond in de 3e minuut plaats toen ex-Blauw-Zwarter Roy Bentvelzen met en keiharde tackel Arhur Schiebroek naar het gras werkte. De gele kaart was hiervoor zijn terechte beloning. Ruim 10 minuten later werd Roy’s actie gekopieerd door zijn teamgenoot Raymond Groenewegen. Weer trok scheidsrechter Van Belkum de gele kaart, waar een rode eigenlijk, ook volgens sv Wassenaar supporters, meer op zijn plaats geweest zou zijn. Tussen deze twee overtredingen verzuimde Wassenaar op een 0-1 voorsprong te komen na het missen van een dot van een kans voor open doel. Dat zou trouwens tegen de veldverhouding in zijn geweest, want de Blauwen bepaalden het verloop van de wedstrijd.
Niet dat de ploeg zo goed speelde. Integendeel zelfs. In vergelijking met de vorige wedstrijd, tegen FC Rijnland, lag het tempo veel te laag om de groenwitte defensie te verschalken, waardoor sv Wassenaar eenvoudig op de been bleef.

De rust leek dan ook naar een 0-0 toe te kabbelen, totdat Kim Theil anders besloot. Met een magnifieke uithaal liet hij doelman Bachynskyi kansloos. Een doelpunt dat eigenlijk veel te mooi was voor het vertoonde spel. Het was wel een doorslaggevend doelpunt, want 0-0 in de rust of 1-0 in de dying seconds is nogal en verschil.

Dat bleek dan ook in de 2e helft. De Lagerberg Verhuisgroep brigade, waarin Mats de Koning de geblesseerde Arthur verving, speelde bevrijd en oogde een stuk frisser dan in het eerste bedrijf. De combinaties liepen veel soepeler en ook het tempo lag een stuk hoger. Dat betaalde zich na een kwartier uit in het 2e doelpunt van Kim, die na een vloeiende aanval over rechts een lage voorzet van de goed spelende Maarten Hoogduijn eenvoudig in het doel kon schuiven.
Dit was de nekslag voor sv Wassenaar en de mannen van Jos van der Helm speelden vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. De kers op de taart werd geplaatst door de voor Stuart Hooymans ingevallen Iliass Assabban die na goed doorzetten van Adrian Koziel, die de bal met een sliding veroverde, de 3-0 binnenschoot.
Wassenaar was geknakt en zag de stand bijna naar 4-0 oplopen, maar het harde schot van Kim werd fraai gepareerd door keeper Bachynskyi.

Door deze overwinning blijven de Blauwen in de top van de 4e klasse A meedraaien, op een gedeelde 2e plaats met 2 punten achterstand op koploper Oegstgeest. Volgende week zaterdag gaat Blauw-Zwart richting Oegstgeest om daar UDO te bestrijden.