Sterk Blauw-Zwart heeft de langste adem

26 september 20163 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart reisde op deze zonnige en warme zaterdag af naar het onbekende FC Rijnland, nog nooit op zaterdag tegen gespeeld. Het zag er op papier pittig uit, de Leidenaren hebben een paar spelers van het opgeheven GHC in de gelederen. Achteraf viel het mee en dat was vooral de verdienste van de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep.

Het begin was lastig, Rijnland bleek een voor het niveau van de vierde klasse prima team te hebben met een paar uitstekende voetballers. Het eerste kwartier was enerverend. Al na 6 minuten opende Iliass Assabban voor Blauw-Zwart de score met een bekeken schot van net buiten het strafschopgebied. Een minuut later was het weer gelijk na geschutter in de defensie van de Blauw-Zwarten (1-1). Die defensie had het ‘t eerste halfuur moeilijk, oogde onzeker en kwam een paar keer goed weg bij de snelle counters van de thuisploeg Voorin speelden de Blauw-Zwarten vanaf het begin zeer verdienstelijk, veel over de vleugels met Adrian Koziel (sterk aan de bal) als aanspeelpunt. Gelukkig was het na 12 minuten weer raak voor de Wassenaarders, na een goed genomen corner kopte Adrian Koziel de bal uitstekend naar de grond en de Rijnlandse keeper was kansloos (1-2). Een kwartier later slaagde Stuart Hooymans erin, weer met een bekeken en geplaatste boogbal, om de 1-3 te maken en toen kregen de meegereisde supporters al het gevoel dat het wel voor mekaar zou komen. Tot dat moment kon het nog alle kanten op, het had na dat eerste half uur ook 5-5 kunnen staan.

Met de twee doelpunten verschil in het voordeel van de Blauw -warten ging de rust in en na die rust veranderde het wedstrijdbeeld sterk. Blauw-Zwart nam direct het initiatief en al snel bleek het verschil tussen de twee ploegen. Rijnland heeft een elftal met een aantal oudere spelers (de beste voetballers zijn 38 en 39), de Wassenaarders hebben een jonge en fitte ploeg, Rijnland kwam er niet meer aan te pas. In de 50e minuut resulteerde dat in de 1-4. Invaller Danny Munier werd na een snelle aanval in het strafschopgebied aangetikt, Adrian Koziel verzilverde de 11-meter feilloos. Daarna werd het eenrichtingsverkeer en kregen de

Blauw-Zwarten kans na kans. Toen werd ook duidelijk waarom Lagerberg Verhuisgroep, Maxxus en Bella het eerste team sponsoren: het spel werd steeds goed verplaatst, de communicatie was in orde en Mike Zonneveld hield zijn doel schoon.
In de 68e minuut schoof Bas Conradi de 1-5 binnen, na een uitstekende aanval over links, en daarna sloeg de warmte toe. Blauw-Zwart hoefde niet meer en Rijnland kon niet meer. Maarten Hoogduin viel nog in en dat deed-ie goed. Allemaal blije gezichten dus, goed bezig.