Blauw-Zwart D4 KAMPIOEN!!!

12 april 20163 minute read

Wassenaar – De eerste kampioenen van dit seizoen zijn gehuldigd. Blauw-Zwart D4 heeft de eer om als eerste kampioen van het seizoen 2015-2016 de boeken in te gaan.

Zoals al te lezen was eerder dit seizoen, lag D4 als winterkampioen al op koers om kampioen te worden. Maar ja, je moet t nog wel effe doen!! Het ging zeker niet altijd even makkelijk, teams probeerden zich toch steeds te wapenen tegen de scoringsdrift van Blauw-Zwart D4. Maar uiteindelijk meestal tevergeefs en kon D4 de 3 punten weer bijschrijven aan het totaal. Slechts 1 keer moesten we de punten aan de tegenstander laten, maar verder liet dit team zich niet van de wijs brengen en ging onverstoorbaar op weg naar het kampioenschap.
Afgelopen zaterdag was het al zover dat Blauw-Zwart D4 het kampioenschap veilig kon stellen. Dit moest dan wel gebeuren tegen de nr 2, Graaf Willem 2 Vacatures. We wisten nog goed dat we ‘uit’ veel moeite hadden met deze ploeg en maar net aan hadden gewonnen. Dus de spelers, begeleiding en supporters waren nog niet gerust op een goede afloop. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren in ieder geval aanwezig. Mooi weer, een prachtig hoofdveld dat klaar voor ons lag, omkleden onder de tribune, veel supporters en een kampioenschap om voor te spelen. Groot was dan ook de schrik toen na 1 minuut de 0-1 in het doel lag. Een prachtig doelpunt…dat dan weer wel. Maar D4 zou D4 niet zijn als ze niet met opgeheven hoofd zouden vechten voor een goed resultaat. We hadden vaker achter gestaan..nietwaar? Met het bekende voetbalplezier en grote inzet werd Graaf Willem 2 Vac vastgezet op eigen helft en mooie aanvallen werden weer opgezet. Uiteindelijk wisten we 2x goed door te zetten, zodat we met een veilige 2-1 voorsprong de rust in gingen. De tweede helft ging mooi op en neer, kansen voor Blauw-Zwart om de wedstrijd definitief te beslissen, maar ook de tegenstander was een paar keer gevaarlijk, waar de verdediging meestal op tijd kan redden en anders was daar steeds onze keeper die redding bracht. Eindelijk was daar dan het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en kon de (kinder)champagne ontkurkt en het vuurwerk ontstoken worden. Een mooi feestje op de tribune, op het veld en daarna uiteraard nog in de kleedkamer. Na een welverdiende en verfrissende douche mochten de spelers en speelsters nog naar boven, waar Edwin Kluivers en Rob Keizer het team nog huldigden en feliciteerden met dit prachtige kampioenschap.

nu nog een paar leuke wedstrijden om het seizoen in stijl af te maken. Edwin Kluivers heeft een taart beloofd als jullie 100 doelpunten weten te maken.. ga ervoor zou ik zeggen!!

Beau, Ethan, Maikel, Destiny, Sem, Lars, Matteo, Anne, Ivar, Xavier, Max, Twan, Guido, Jamie, Fares en Justin….. van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap, bedankt voor alle prachtige wedstrijden die jullie hebben laten zien!!!
Veel succes en plezier nog in de laatste wedstrijden bij de toernooien.

Ook trainers Collin, Dave en Erwin bedankt voor al jullie trainingen en tijd die jullie in dit team hebben gestoken
En verdere ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes bedankt voor de aanmoedigen.