vrijdag 24 november 2017

E Events

Ooievaars Wintertelling

Wassenaar - Al 15 jaar telt STORK overwinterende ooievaars. Dat doen we graag met vele ooievaars- en vogelliefhebbers in het weekend van 16 en 17 januari 2016. Tel mee of lees ringnummers af en geef aantallen door via waarneming.nl.

Ziet u een ooievaar?
Geef dan aantal, plaats, datum en eventuele ringgegevens door via:
1. waarneming.nl
2. de link op www.ooievaars.eu
3. een e-mail met telgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
4. telefoonnummer 06 - 57 80 12 95

Wilt u samen met de Haagse Vogelbescherming en STORK tellen?
Zondag 17 januari staan STORK en de Haagse Vogelbescherming tussen 12.00-14.00 uur klaar met een telescoop. Locatie: vijver Marlot hoek Hofzichtlaan/Van Hoeylaan, Den Haag.
Vaak wordt aan Stichting Ooievaars Research & Knowhow (STORK) gevraagd: is dat normaal, overwinterende ooievaars in Nederland? In het algemeen gaan Nederlandse ooievaars op trek naar overwinteringsgebieden in Zuid-Europa en West-Afrika. Dit weten we dankzij terugmeldingen van geringde ooievaars. Er is ook een overwinterende populatie in ons land. Ooievaars zijn namelijk behoorlijk opportunistisch. Ze maken gebruik van voedsel, bijvoorbeeld bij particulieren, in dierentuinen en bij ooievaarsstations. In zachte winters kunnen ooievaars zelf redelijk gemakkelijk voedsel bemachtigen.

Waar zijn ooievaars te zien?
Ooievaars, die niet wegtrekken, blijven in de buurt van het nest. In deze zachte winter kan dit overal zijn. Tijdens vorstperiodes zoeken ze plekken waar voedsel te vinden is, zoals bij dierentuinen of bij voormalige ooievaarsstations. Meer informatie over mogelijke locaties met ooievaars vindt u op het kaartje van de wintertelling 2015.

Informatie: STORK Stichting Ooievaars Research & Knowhow
www.ooievaars.eu of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sat Nov 18 17:05:40 +0000 2017

👓 Het laatste nieuws van 18-11-17 op Wassenaarders.nl - https://t.co/M7gwKXSH7v
Sat Nov 18 09:33:43 +0000 2017

Strandexcursie op zaterdag 25 november 2017 om 13.30 uur #Wassenaar #IVN #Strandexcursie https://t.co/pSyAVO0gJ0

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders