Skip to content

1500 taxatiedagen

28 mei 20152 minute read

Wassenaar – Vrijdag 5 juni is de bekende nederlander Arie Molendijk, taxateur en veiinghouder van oude boeken uit Rotterdam alsnog te gast in Hotel de Gouden Leeuw in Voorschoten Vanaf 13.00 – 16.00 uur opent het hotel aan de Veurseweg 180 haar deuren voor het publiek die de waarde wilt weten van hun oude boeken, bijbels en handschriften. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie en vele ja alle andere soorten boeken.

Zaterdag 23 mei kon dit jammer genoeg niet doorgaan wegens een spoedopname in het ziekenhuis van Molendijk zelf. 

De heer Molendijk oprichter van diverse boekenmarkten heeft dit over moeten dragen mede wegens zijn gezondheid. Verder kan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken, bijbels, curiosa etc. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Dit jaar viert Arie Molendijk zijn 1500ste taxatiedag. Dit is volgens de directeur van het Plantin museum in Antwerpen internationaal nog nooit gebeurd.!!! En zal in Rotterdam dit jaar worden gevierd. Locatie en datum zijn nog onbekend.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen.
Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.
Taxatie 5 euro ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Plaats: VOORSCHOTEN, Van Der Valk hotel De Gouden Leeuw, Veurseweg 180.

Datum en tijd: Vrijdag 5 juni van 13.00 – 16.00 uur.
Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk. info@molendijkboeken.nl (niet voor taxaties)
Onze nieuwe website komt binnenkort in de lucht. www.molendijkboeken.nl

 

Tags

VoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top