Skip to content

Romantisch pianorecital in Adegeest

9 maart 20152 minute read

Wassenaar – Concertpianiste Sharon Niessen, debuteert op 8 maart in woonzorgcentrum Adegeest met een prachtig romantisch klassiek pianorecital. Voor de pauze vertolkt zij werken van van Beethoven en Rachmaninov en na de pauze Schumann. Het spel is vol passie, emotie en intimiteit. Niessen beheerst de technieken die bij de pianistiek horen en weet de muzikale ideeën van de componisten in een aansprekende toelichting over te brengen.

L. van Beethoven Sonate op. 10 no. 3 in D
Beethoven is een van haar muzikale helden en dat is op deze recital goed te
horen. Niessen speelt de sonate met temperament en bezieling: fris, direct, maar met behoud van de dramatische lading van de vroege romantiek.

S. Rachmaninov Prelude op. 23 no. 6 in Es
Prelude op. 23 no. 5 in G
Niessen speelt Rachmaninov magistraal en geeft de onuitputtelijke rijkdom aan melodieën in briljante pianistiek weer.

Na de pauze speelt Niessen Carnaval op. 9 van Schumann. Het is een heel bijzonder werk die Schumann heeft geschreven. Het werk heeft heel veel verschillende gezichten en karakters. Het bestaat uit meerdere korte delen, waarbij ieder deel een figuur of persoon vertegenwoordigt tijdens een groots gemaskerd feest. Verderop in het stuk imiteert hij ook componisten: Chopin en Paganini.

Het pianospel is onberispelijk beheerst, bevlogen, en opvallend vol gevoel. Niessen houdt zich verre van effectbejag en recht op haar doel afgaand maakt zij veel indruk. Daarna wordt Niessen volgens de traditie met bloemen beloond. Zo komt er een einde aan dit aantrekkelijk zondagmiddagconcert in het inmiddels bekend geworden podium van Adegeest dat recht doet aan het adagium ‘geef Adegeest vleugels’.

In het gastenboek staan vele positieve reacties waaronder: “Wat een geweldig concert. We hebben weer genoten. Sharon was geweldig! “Prachtige middag”. “Prachtige aanslag met soepele handen.”

Concert: pianorecital door Sharon Niessen. Gehoord: 8/03/2015 Adegeest Voorschoten.

Het volgende concert wordt verzorgd door het Bacchus trio op 12 april.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top