Skip to content

Kom ook kijken bij Scouting Van Woesik

15 september 20142 minute read

Wassenaar – De afgelopen 2 weken zijn er veel kinderen komen kijken bij Scouting Van Woesik. Samen met hun ouders kwamen zij naar het mooie scoutingterrein aan de van Duivenvoordenlaan 560 en zij hebben meegedaan met allerlei activiteiten.

Afgelopen week hebben de Bevers (5 t/m 7 jaar) allerlei spelletjes gedaan in het oerbos, naast het scoutingterrein. De kinderen deden boompje verwisselen, tik- en balspelletjes en hebben hutten gebouwd. Bij terugkomst op het scoutingterrein stond er een vuurtje te branden, waarboven de kinderen marshmallows konden warmen. De Welpen (7 t/m 10 jaar) liepen een speurtocht via allemaal leuke speeltuinen naar de kinderboerderij en ook zij konden bij terugkomst marshmallows verwarmen en eten.

De Junioren (10 t/m 12 jaar) en de Zeeverkenners (12 t/m 16 jaar) waren ’s morgens al vroeg bij de scouting. Zij hebben de vletten klaargemaakt om te zeilen en zijn in de sleep naar de Vlietlanden vertrokken. Zij hebben weer een aantal dingen geleerd tijdens het zeilen en hebben ook nog even gezwommen. Het was mooi zeilweer, regelmatig zon en een lekker windje. Aan het eind van de dag kwamen zij vermoeid, maar voldaan terug.

Let op! Aanstaande zaterdag 20 september is er geen opkomst omdat de leiding van Scouting van Woesik het gehele weekend trainingen en masterclasses gaat volgen bij Scouting Nederland. Hier ontwikkelen zij hun eigen talenten, gericht op een juiste omgang met kinderen, veiligheid, teambuilding, leuke spellen en nog veel meer. Alle ontwikkeling van de leiding van Van Woesik is er op gericht om de kinderen te leren welke talenten zij bezitten en hoe zij die kunnen gebruiken. Bij Scouting Van Woesik mag ieder kind zichzelf zijn!

Zijn u en uw kind nu ook enthousiast over scouting? Kom dan volgende week zaterdag, zaterdag 27 september, langs bij Van Woesik. De Bevers en de Welpen hebben weer een aantrekkelijk ochtendprogramma dat om 9.30 uur begint. De Junioren en de Zeeverkenners gaan de hele dag zeilen en doen enkele spellen, zij verzamelen om 8.00 uur op het terrein van Scouting Van Woesik..

Wilt u eerst nog meer informatie, kijk dan op onze website www.vanwoesik.com of neem contact op met Sabine Bosch via vanwoesikgroep@gmail.com.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top