Skip to content

Heren WZK winnen landelijke waterpolo bekerfinale

12 mei 20133 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag bond WZK 1 in het verre Heerenveen de strijd aan met BZ&PC uit Bodegraven om de Man Meer Cup. Een strijd tussen de kampioen van de 3e klasse WZK en de mogelijke promovendus uit de 1ste klasse naar de Hoofdklasse.

Vanaf de start ontbrandde er een boeiend schouwspel. WZK was niet onder de indruk van de hoger spelende opponent. De vele meegekomen supporters uit beide kampen leefden hartstochtelijk en luidruchtig mee. Zlatko Rakonjac wist voor WZK als eerste het doel te vinden. Nadat een man minder situatie zonder schade was doorgekomen zette Zlatko van afstand WZK op 2-0. Kort daarop kon WZK de wedstrijd vroegtijdig op slot zetten, omdat er een strafworp werd toegekend. Helaas werd deze gemist en direct uit de tegenaanval scoorde BZ&PC de aansluittreffer. Binnen 20 seconden vergrootte WZK de marge weer. Patrick van Eijk zette zijn frustratie over de strafworp om in een verwoestend en doeltreffend schot. Het laatste woord in het 1ste part was voor de mannen uit Bodegraven en zij brachten de stand op 3-2.

Het 2e part gaf hetzelfde beeld. Twee fel strijdende ploegen waarbij WZK wel aan de goede kant van de score bleef maar geen afstand kon nemen. Inmiddels begon de foutenlast bij enkele WZK-spelers op te lopen zodat zij wat voorzichtiger moesten spelen. De scheidsrechters bestraften het goede verdedigende werk aan WZK-kant soms erg zwaar. Met name ex-international Ton van Jaarsveld wist het zo te spelen dat WZK’ers op scherp kwamen te staan. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Martin Nederlof liepen de straffen vrijwel zonder tegengoals af. PZ&PC kwam tot 2 goals, maar daar zette WZK via Zlatko, Patrick en Toon de Groot er 3 tegenover. De rustand kwam daarmee op 6-4.

In het 3e part profiteerde WZK optimaal van 2 uitsluitingen aan BZ&PC-kant. Patrick van Eijk en Roderik Vonk brachten de stand op 8-4. Een verschil dat normaal gesproken voldoende moet zijn. Vrij snel in het 4e part bracht BZ&PC de stand op 8-5. De volgende overtalsituatie leverde de 8-6 op en met nog ruim een half part te gaan kon WZK er niet gerust op zijn. Inmiddels zaten Patrick van Eijk, Patrick Hulsman en Raymond Vonk al met 3 straffen definitief op de bank. Gelukkig wist Toon de Groot met zijn 2e treffer de marge weer te vergroten door maximaal te profiteren van een man-meersituatie. Meteen daarop kon Roderick Vonk naar de kant met zijn 3e straf. De vervangers lieten zien dat ook zij sterk waterpolo konden spelen. Voor iedere aanval werd de maximale tijd genomen en verdedigend werd BZ&PC op afstand gehouden onder leiding van Fabian van de Berg en Zlatko. Met nog 3 minuten op de klok bracht Zlatko de marge zelfs weer op 4 en kon het feest op de tribunes beginnen. De tegengoal op 5 seconden voor tijd was alleen voor de statistiek. Coach Ron van de Wild en zijn mannen hebben dit seizoen WZK en waterpologeschiedenis geschreven. Het is namelijk voor het eerst en vermoedelijk voor het laatst dat een 3e klasseteam de ManMeer-cup wint.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top