Gedegen overwinning WVV Meisjes B1

2 april 20122 minute read

Al snel wisten de meisjes B1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in het wedstrijd tegen VCS uit Sassenheim een leuke voorsprong op te bouwen, 15-7. De WVV meisjes vooral in de balbehandeling een klasse beter dan hun tegenstanders veroverden de eerste set probleemloos met 25-14. Ook in set 2 gaven de WVV meisjes hun tegenstanders geen schijn van kans. Winst met 25-11. Doordat nonchalance even bezit nam van het Wassenaarse Meisjes team werd de derde set was het begin wat op een wedstrijd leek, 12-10. Maar nadat WVV na een time out weer wakker gemaakt werd was het snel gedaan met VCO. In record tijd.. 25-16 en een dik verdiende 3-0 overwinning was een feit.

De WVV Mix 1 had het tegen Setumup heel wat moeilijker. Gedurende en groot deel van de eerst set hadden de WVV-ers 3 of 4 punten voorsprong maar na 24-21 stonden de teams met 24-24 weer naast elkaar. WVV bleek de sterkste, 26-24 winst. In set 2 en 3 maakte WVV nogal wat foutjes. Gelukkig was dat aan Setumup zijde eveneens het geval waardoor WVV toch telkens een voorsprong kon opbouwen. Set winsten met 25-17 en 25-18.

Setumup had de grootste moeite om vooral de harde service van Matthieu Prins onder controle te krijgen. Ondanks dat wist Setumup de stand tot 14-14 gelijk te houden en zelfs uit te bouwen naar 16-19. Eerst WVV, 21-20, dan weer Setumup 22-23. WVV wist bij 24-23 het setpunt niet te verzilveren. Setumup maakte daar dankbaar gebruik van en serveerde de set uit met 24-26. De totaal winst bleef echter met 3-1 bij de WVV mix.

Kalinko, reeds kampioen geworden hadden het in set 1 en 2 tegen het WVV dames 1 team best moeilijk. Zij wisten set 1 nog nipt te winnen met 24-26. Set twee moesten ze, met 25-15, aan de WVV dames laten. De organisatie was in de daarop volgende set bij WVV volledig zoek met als resultaat, tweemaal 15-25 en een 1-3 verlies.

Programma: 11 april a.s. Douze mix1 – WVV mix1 om 20.30 en 14 april Novo mix1 – WVV mix2. Kom ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.